Poistuminen | Toimielimet | Kaupunginhallitus | Esityslista 04.04.2016

Kaupunginhallitus
Esityslista 04.04.2016 / Asia 71
Kaupunginhallitus
 
04.04.2016

71

POHJOISMAISTEN YSTÄVYYSKUNTATAPAHTUMAAN OSALLISTUMINEN

334//2010

KH
LIITE 8: Kutsu ystävyyskuntatapahtumaan Ronnebyn kuntaan

Mänttä-Vilppulan kaupungilla on ystävyyskuntina Pohjoismaissa Ronneby Ruotsissa, Höyanger Norjassa sekä Bornholm Tanskassa. Tanskassa ystävyyskuntatoiminta on hiipunut siellä vuonna 2007 tapahtuneen kuntauudistuksen jälkeen. Tämä on tarkoittanut sitä, että tanskalaiset eivät ole enää osallistuneet tämän muun kolmen kunnan pohjoismaalaisiin ystävyyskuntatapahtumiin.

Pohjoismaalaisten ystävyyskuntien lisäksi Mänttä-Vilppulan kaupungilla on ystävyyskunnat Venäjällä (Staryi Oskol) sekä Virossa (Pöltsamaa).

Pohjoismaalaiset ystävyyskunnat ovat kokoontuneet vuorotellen eri kaupungeissa ja tulevana kesänä on Ronnebyn vuoro toimia isäntänä. Ronnebyn kunta onkin lähettänyt kaupunginjohtajalle sekä neljälle muulle vieraalle kutsun osallistua ystävyyskuntatapahtumaan 2. - 5.6.2016. Ronnebyn kunta on päättänyt kutsua samaan ystävyyskuntatapahtumaan heidän muutkin ystävyyskaupunkinsa, jotka ovat Schopfheim ja Steglizt-Zehlendorf Saksassa, Elblag Puolassa ja Gherla Romaniassa. Kutsu on esityslistan liitteenä. Kutsussa on mainittu aiheita, joita ystävyyskuntatapahtumassa voidaan käsitellä.

Kaupunginjohtaja on itse henkilökohtaisista syistä estynyt osallistumaan ystävyyskuntatapahtumaan juuri kyseisenä viikonvaihteena. Johtoryhmästä halukkuutensa osallistua matkalle ovat ilmoittaneet sivistysjohtaja Taina Peltonen ja MW-Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Ismo Korhonen.

(Valmistelija kaupunginjohtaja Esa Sirviö, puh. 03-488 8200)

Esittelijän (kaupunginjohtaja Sirviö) päätösesitys:

Kaupunginhallitus päättää

Päätös:

 

©