Poistuminen | Toimielimet | Kaupunginhallitus | Pöytäkirja 12.05.2014

Kaupunginhallitus
Kokous 12.05.2014 / Pykälä 157



Kaupunginhallitus
§ 157
12.05.2014

KOULUNKÄYNTIOHJAAJIEN TÄYTTÖLUVAT SEURAAVALLE LUKUVUODELLE

KH § 157

OHEISMATERIAALI: Koulunkäyntiavustajien määrä kouluttain

Sivistystoimi pyytää toistaiseksi valittavien koulunkäyntiohjaajien toimien täyttölupia seuraavasti:

- kaksi toistaiseksi täytettävää koulunkäyntiohjaajan toimea, sijoituspaikkana Savosenmäen koulu, Mäntänvuoren yksikkö yhdelle ohjaajalle (tointa ei ole saatu täytettyä sopivien hakijoiden puuttuessa) ja Kolhon koulu yhdelle ohjaajalle (irtisanoutuminen Kolhon koululta).

Sivistystoimi pyytää täyttölupaa määräaikaisten koulunkäyntiohjaajien toimiin seuraavalle lukuvuodelle:

- yksi määräaikainen koulunkäyntiohjaaja Savosenmäen koululle; näkövammainen oppilas

- yksi määräaikainen koulunkäyntiohjaaja yläkoulujen käyttöön, kotikouluna Koskelan yläkoulu

- yksi määräaikainen koulunkäyntiohjaaja Vilppulan yhteiskoululle kolmeksi päiväksi viikossa

Koulunkäyntiohjaajien kokonaismäärä lisääntyisi yhdellä ohjaajalla 3 päivänä viikossa.

Tarkempi selostus kouluittain:

Kolhon koulu

Rehtorin mukaan koulunkäyntiohjaaja tarvitaan avustamaan kahteen eri luokkaan, joissa on erityisen ja tehostetun tuen lapsia, kyydityksen valvontaan ja kansliatöihin (apip-läsnäololistat, tilavaraus-, laskutusasiat, tiedotteiden ja suunnitelmien kirjoittaminen jne.) Työaika on 38,25 h/vko. Kolhon koululla on yhdellä ohjaajalla ollut kansliatyön tunteja. Yleensä tämänkokoisilla kouluilla ei ole erikseen sihteerin panosta lainkaan, vaan nämä työt kuuluvat luottamustoimiselle rehtorille. Sivistysjohtaja kuitenkin puoltaa tätä anomusta.

Savosenmäen koulu; Mäntänvuoren yksikkö

Toistaiseksi täytettävälle koulunkäyntiohjaajan toimelle on saatu täyttölupa 21.5.2012. Toimi on kuitenkin täytetty määräaikaisesti, koska sopivia hakijoita ei löytynyt (35 h).

Määräaikainen ohjaaja; Näkövammaisella lapsella on suositus henkilökohtaiseen avustajaan. Yleisesti kaupunki ei nimeä henkilökohtaisia avustajia, mutta tarvittaessa hoidetaan siten, että sama avustaja avustaa vammaista lasta koulunkäynnin ajan. Näkövammainen lapsi käynyt koulua yhden vuoden ja tarve avustamiseen jatkuu.

Koskelan yläkoulu

Rehtori esittää määräaikaisen koulunkäyntiohjaajan toimen täyttämistä erityisesti maahanmuuttajanuorten avustamiseen ja yhteydenpitoon siten että toimi on yhteinen Vilppulan yhteiskoulun kanssa. Tämä toimi on nytkin ollut täytetty.

Vilppulan yhteiskoulu

Rehtori esittää yhteistä määräaikaista ohjaajaa Koskelan yläkoulun kanssa siten, että ohjaaja toimisi 2 päivää viikosta Vilppulan yhteiskoululla. Ohjaajaa tarvitaan varsinkin käsityö- ja kotitaloustunneilla. Tämä käytäntö on ollut voimassa tämän lukuvuoden.

Lisäksi rehtori esittää ohjaajapanoksen lisäämistä koko viikolle, koska seitsemännelle luokalle on tulossa oppilaita, jotka tarvitsevat avustamista taito- ja taideaineissa. Oppimis- ja käytösvaikeuksien vuoksi heitä on yhteensä kuusi. Näin ollen pyydetään kolmen päivän lisäystä avustamineen.

Tarkempaa tietoa oppilaista ja perusteluista kaikista edellä mainituista kouluista on kokouksessa nähtävänä ei julkisena tietona. Koulunkäyntiohjaajien kokonaismäärä kasvaisi yhden ohjaajan kolmen työpäivän verran. Sivistystoimi noudattaa kaupunginhallituksen ohjetta pitää henkilöstön määrä niin pienenä kuin mahdollista. Toisaalta jatkuvasti saapuvat diagnoosit, avustajalausunnot oppilaista sekä rehtoreiden arvio turvallisen ja tuloksekkaan koulutyöskentelyn turvaamisesta täytyy ottaa huomioon. Perusopetuslaki ja opetussuunnitelman perusteet (alkaen 1.8.2011) entisestään vahvistavat oppilaan tuen kolmiportaistamista eli oikeutta yleiseen, tehostettuun ja erityistukeen. Samoin 1.8.2014 voimaan astuva uusi oppilas- ja opiskelijahuoltolaki.

(Valmistelija sivistysjohtaja Taina Peltonen puh. 03-488 8209)

Esittelijän (kaupunginjohtaja Sirviö) päätösesitys:

Kaupunginhallitus päättää

Päätös: Asia jätettiin pöydälle.





©